Bulion z ryby

Bulion z ryby

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pożywny bulion rybno-warzywny

Składniki:

- szkielet ryby (surowej, takiej z filetowania: głowa, kregoslup, ogon) - u mnie pstrag - filet z ryby x 2 - u mnie dorsz - pietruszka x 1 - marchewka x 2 - ziemniaki x 2 - cebula x 0,5 - czosnek x 3 - liscie laurowe x 2 - ziele angielskie x 5 - lubczyk do smaku - sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Szkielet ryby zalać zimna wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, obrane cebule i czosnek oraz lubczyk. Od zagotowania gotować ok. 15 min. 2. Wywar przecedzić przez drobne sitko. 3. Do odcedzonego, czystego wywaru wrzucić obraną i pokrojoną pietruszkę i marchewkę. Gotować do miękkości, dodać orane i pokrojone w kostkę ziemniaki. 4. Kiedy ziemniaki będą już tylko lekko twarde, dodać pokrojony filet z ryby. Gotować jeszcze 15 min. 5. Doprawić solą i pieprzem.

# Tagi:

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy