· 29 dag pieczarek
· 1/2 słoika papryki konserwowej
· 5 ogórków kiszonych
· 2 kostki rosołowe
· 1 puszka kukurydzy
· Sól
· Pieprz
· Chili
· Słodkiej papryki
· Ostrej papryki
· Majeranek
· Oregano
· 3 łyżeczki mąki do zagęszczenia
· 1 filet z kurczaka
· ½ kg ziemniaków
· 1 cebula
· Przecier pomidorowy
·
1. Kroimy mięso w kostkę.
2. Na oleju rozgrzanym przesmażamy mięso.
3. Dodajemy sól oraz paprykę ostrą i słodka.
4. Prużymy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.
5. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem.
6. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w drobne paseczki.
7. Kroimy ogórki w kostkę i również dodajemy do cebuli.
8. Kukurydzę odlewamy z zalewy i dodajemy do warzyw.
9. Przyprawiamy majerankiem oraz oregano.
10. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, przekładamy do dużego garnka.
11. Zalewamy wodą, solimy i wrzucamy kostki rosołowe, gotujemy.
12. Gdy ziemniaki są już prawie dobre dokładamy mięso.
13. Następnie warzywa.
14. Przecier pomidorowy, nadal gotując.
15. Przyprawiamy chilii.
16. W tym czasie z mąki robimy zaprawkę, mieszając z odrobiną wody zimnej, następnie hartujemy zupą i wlewamy do zupy.
17. Chwilę gotujemy.
18. Zupa gotowa.
19. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu