· 1 Cebula
· Chili
· Sól
· Olej
· 1 Opakowanie zacierek
· 1 Puszka pomidorów
· ½ kg szynki wieprzowej
· ½ kg ziemniaków
· ½ słoika papryki konserwowej
1. Kroimy mięso w kostkę.
2. Obieramy cebulę i również kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Dodajemy mięso( solimy) i prużymy do miękkości, można podlewać wodą.
4. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę.
5. Paprykę kroimy w paseczki.
6. Mięso jest już prawie dobre przekładamy do garnka dolewamy wody.
7. Dodajemy ziemniaki i gotujemy.
8. Następnie dodajemy paprykę oraz zacierki, nadal gotując.
9. Na koniec dodajemy pomidory i doprawiamy chili, chwilę gotujemy.
10. Zupa gotowa.
11. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu