· 1 Cebula
· Chili
· Sól
· Olej
· 1 Opakowanie zacierek
· 1 Puszka pomidorów
· ½ kg szynki wieprzowej
· ½ kg ziemniaków
· ½ słoika papryki konserwowej
1. Kroimy mięso w kostkę.
2. Obieramy cebulę i również kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Dodajemy mięso( solimy) i prużymy do miękkości, można podlewać wodą.
4. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę.
5. Paprykę kroimy w paseczki.
6. Mięso jest już prawie dobre przekładamy do garnka dolewamy wody.
7. Dodajemy ziemniaki i gotujemy.
8. Następnie dodajemy paprykę oraz zacierki, nadal gotując.
9. Na koniec dodajemy pomidory i doprawiamy chili, chwilę gotujemy.
10. Zupa gotowa.
11. Smacznego.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu