krewetkowa zupa
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 2
smaczna zupka z nutą orientu
Składniki:
krewetki 200 gram
mleko kokosowe 1 puszka
imbir 1 łyżeczka startego
masło 2 łyżki
sezam czarny po posypania
marchew 1 duża
szczypiorek
Sposób przygotowania:
na rozgrzane masło wrzucam krwetki, mleczko kokosowe przelewam do garnka ,dodaję marchewkę pokrojoną w słupki ,oraz podsmażone krewetki, gotuję około 10-15 minut ,doprawiam solą oraz s imbirem startym na tarce o małych oczkach , posiekany szczypiorek , na koniec posypuję ziarnem sezamu.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Zupa ogonowa
Zupę ogonową pamiętam z czasów dzieciństwa. Swoją wersję tej zupy wzbogacam białą fasolą.Zupa z kapustą i mięsem
W upały najchętniej jemy dania jednogarnkowe, proponuję zupę z kapustką.Zupa koperkowa
Są takie miejsca, które przywołują moje najcieplejsze wspomnienia. Są takie dźwięki, które wywołują drżeni...Zupa szpinakowa
To sprawdzony przepis na zupę - krem szpinakową.Zupa z kalafiora
Szybka zupa z kalafiora.Zobacz więcej przepisów na: