krewetkowa zupa
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 2
smaczna zupka z nutą orientu
Składniki:
krewetki 200 gram
mleko kokosowe 1 puszka
imbir 1 łyżeczka startego
masło 2 łyżki
sezam czarny po posypania
marchew 1 duża
szczypiorek
Sposób przygotowania:
na rozgrzane masło wrzucam krwetki, mleczko kokosowe przelewam do garnka ,dodaję marchewkę pokrojoną w słupki ,oraz podsmażone krewetki, gotuję około 10-15 minut ,doprawiam solą oraz s imbirem startym na tarce o małych oczkach , posiekany szczypiorek , na koniec posypuję ziarnem sezamu.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Zupa marchewkowa
Polecam na prawdę jest pysznaZupa – Kartoflanka
Kartoflanka jak nazwa wskazuje pasuje do kluchów kartoflanych.Zupa Biała
Róznie nazywamy tą zupę u mnie białą a jest robiona na kwasie z kapusty.Zupa buraczkowa dla niemowląt
Pożywna zupka z dodatkiem makaronuBrokułowa zupa.
Jest to lekka i szybka w przygotowaniu zupa. Polecam na obiad.Zobacz więcej przepisów na: