Uwielbiam każdy sos gdzie są dodane suszone grzyby z dodatkiem ziemniaków danie jest pyszne.
· 60 dag mięsa mielonego
· Pieprz
· Sól
· Trochę czosnku
· 10 dag boczku wędzonego
· 4 ogórki konserwowe
· 10 dag pieczarek
· 4 suszone podgrzybki
· 3 łyżki ketchupu pikantnego
· 4 łyżki mąki pszennej
· 3 listki laurowe
· Cebula
· ½ szk. bułki tartej
· Jajko
·
· Chili
· Olej do smażenia
1. Wykładamy mięso do miski.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy, cześć dodajemy do mięsa.
3. Jajko wbijamy i dodajemy czosnek.
4. Wsypujemy bułkę tartą, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dokładnie mieszamy i robimy małe kotleciki.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Boczek kroimy drobno, następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju.
8. Dodajmy drugą część pokrojonej cebuli.
9. Pieczarki kroimy i również dodajemy do boczku.
10. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
11. Na koniec dodajemy pokrojone w słupki ogórki.
12. W garnku gotujemy 1 ½ szk. wody i przekładamy pieczarki z ogórkiem oraz boczkiem, dokładamy suszone grzyby , ketchup oraz liść laurowy, gotujemy.
13. Mąkę rozrabiamy w małej ilość zimnej wody i hartujemy sos.
14. Na koniec wkładamy kuleczki mięsne, chwilę gotujemy.
15. Danie gotowe.
16. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu