· Wywar rosołowy
· Kwas z kapusty
· Majeranek
· 1 mała Śmietana 18%
· 2 łyżeczki mąki pszennej
1. Najpierw gotujemy, robimy wywar rosołowy, najlepiej wykorzystać rosół jak nam zostanie z poprzedniego dnia.
2. Wlewamy kwas z kapusty i chwilę gotujemy.
3. Doprawiamy majerankiem i solą( ja dodałam dużo Vegety do wywaru rosołowego więc soli już nie używałam)
4. Robimy zaprawkę, mieszamy mąkę ze śmietaną tak żeby nie powstały grudki.
5. Do zaprawki wlewamy trochę zupy, mieszamy i łączymy z zupą.
6. Chwilę gotujemy.
7. Zupka gotowa, Smacznego ;-)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu