Zupa buraczkowa dla niemowląt
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 1
Pożywna zupka z dodatkiem makaronu
Składniki:
- burak
- ziemniak
- marchewka
- lisc laurowy
- ziele angielskie
- majeranek
- olej rzepakowy
- makaron durum
Sposób przygotowania:
Ziemniaka i marchew umyć i obrać. Buraka surowego obrać i zetrzeć na tarce. Warzywa wrzucić do garnka (ziemniaka pokrojonego w kawałki, marchew pokrojoną w kawałki, buraka startego) razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą, aby warzywa były przykryte. Jak warzywa będą miękkie wyłowić liścia i ziele. Dodać majeranek i zblendować.
Makaron ugotować osobno bez soli. Ja rozgniotłam go widelcem i dodałam do zupki razem z olejem, ale można też zupkę zblendować z makaronem.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Zupa ogonowa
Zupę ogonową pamiętam z czasów dzieciństwa. Swoją wersję tej zupy wzbogacam białą fasolą.Forszmak z kuraczka
Bardzo szybka rozgrzewająca zupaZupa Biała
Róznie nazywamy tą zupę u mnie białą a jest robiona na kwasie z kapusty.Zupa buraczkowa z ciecierzycą
Smaczna i pożywna zupaZupa szpinakowa
To sprawdzony przepis na zupę - krem szpinakową.Zobacz więcej przepisów na: