Zupa buraczkowa dla niemowląt

Zupa buraczkowa dla niemowląt

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

Pożywna zupka z dodatkiem makaronu

Składniki:

- burak - ziemniak - marchewka - lisc laurowy - ziele angielskie - majeranek - olej rzepakowy - makaron durum

Sposób przygotowania:

Ziemniaka i marchew umyć i obrać. Buraka surowego obrać i zetrzeć na tarce. Warzywa wrzucić do garnka (ziemniaka pokrojonego w kawałki, marchew pokrojoną w kawałki, buraka startego) razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą, aby warzywa były przykryte. Jak warzywa będą miękkie wyłowić liścia i ziele. Dodać majeranek i zblendować. Makaron ugotować osobno bez soli. Ja rozgniotłam go widelcem i dodałam do zupki razem z olejem, ale można też zupkę zblendować z makaronem.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy