- włoszczyzna
- 5 surowych buraków
- szklanka ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki)
- pół małej kapusty pekińskiej
- 3 ziemniaki
- 2 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 2 ząbki czosnku
- pół szklanki śmietany 18%
- sól, pieprz, majeranek
Na porcji rosołowej i włoszczyźnie ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego oraz przepuszczonego przez praskę czosnku. Do wywaru dodać starte na tarce buraki, ziemniaki pokrojone w kostkę, poszatkowaną kapustę pekińską i cieciorkę. Gotować do miękkości buraków i ziemniaków. Zupę zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu