- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 2 marchewki
- 2 łodygi selera naciowego (takie najmłodsze)
- 3 ziemniaki
- pół puszki kukurydzy
- puszka mleka kokosowego
- majeranek, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty
- dla rodziców dodatkowo pół cebuli, 5 dużych pieczarek, trochę tłuszczu, sól, ostra papry
Pierś dokładnie umyć i drobno pokroić.
Seler, marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić np w słupki.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Pieczarki obrać i pokroić na półplasterki.
Mięso gotować w wodzie z lubczykiem, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Dodać pietruszkę, seler, marchewkę, majeranek. Jak warzywa będą już półtwarde, dodać ziemniaki. Następnie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę oraz mleko kokosowe. Zagotować. Odlać porcję dla dziecka.
Na patelni podsmażyć cebulę z pieczarkami, dodać do zupy rodziców. Doprawić sola i ostra papryka.
paluchy drożdżowe z bazylią i cheddarem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu