· 50 dag Biodrówki wieprzowej ( mogą być żeberka)
· 1 kg marchwi
· Vegeta
· Do smaku Cukier
· Sól
· ½ kostki masła prawdziwego
· 2 łyżki maki pszennej
· 15 dag boczku
· Kilka ziemniaków
1. Wkładamy do garnka mięso i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety.
2. Obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę.
3. Obieramy ziemniaki i gotujemy z dodatkiem soli.
4. Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie)
6. Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru).
7. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy.
8. Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem.
9. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu