· 50 dag Biodrówki wieprzowej ( mogą być żeberka)
· 1 kg marchwi
· Vegeta
· Do smaku Cukier
· Sól
· ½ kostki masła prawdziwego
· 2 łyżki maki pszennej
· 15 dag boczku
· Kilka ziemniaków
1. Wkładamy do garnka mięso i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety.
2. Obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę.
3. Obieramy ziemniaki i gotujemy z dodatkiem soli.
4. Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie)
6. Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru).
7. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy.
8. Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem.
9. Smacznego.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu