Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Polecam na prawdę jest pyszna

Składniki:

·       50 dag  Biodrówki  wieprzowej ( mogą być żeberka)

·       1 kg marchwi

·       Vegeta

·       Do smaku Cukier

·       Sól

·       ½ kostki masła prawdziwego

·       2 łyżki maki pszennej

·       15 dag boczku

·       Kilka ziemniaków

Sposób przygotowania:

1.   Wkładamy do garnka mięso  i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety.

2.   Obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę.

3.   Obieramy ziemniaki i gotujemy z dodatkiem soli.

4.   Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

5.   Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie)

6.   Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru).

7.   Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy.

8.   Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem.

9.   Smacznego.

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy