Zupa marchewkowa
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Polecam na prawdę jest pyszna
Składniki:
· 50 dag Biodrówki wieprzowej ( mogą być żeberka)
· 1 kg marchwi
· Vegeta
· Do smaku Cukier
· Sól
· ½ kostki masła prawdziwego
· 2 łyżki maki pszennej
· 15 dag boczku
· Kilka ziemniaków
Sposób przygotowania:
1. Wkładamy do garnka mięso i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety.
2. Obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę.
3. Obieramy ziemniaki i gotujemy z dodatkiem soli.
4. Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie)
6. Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru).
7. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy.
8. Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem.
9. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Zupa buraczkowa z ciecierzycą
Smaczna i pożywna zupaBrokułowa zupa.
Jest to lekka i szybka w przygotowaniu zupa. Polecam na obiad.Krem porowo-ziemniaczany
Smaczna zupa porowa, którą można podać z grzankamiZupa Biała
Róznie nazywamy tą zupę u mnie białą a jest robiona na kwasie z kapusty.Zupa kokosowa w wersji dla niemowląt i rodziców
Smaczna, słodkawa zupa kokosowa - dla niemowląt wersja lekka, dla rodziców lekko pikantnaZobacz więcej przepisów na: