Zupa z kapustką i wieprzowiną

Zupa z kapustką i wieprzowiną

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Danie jednogarnkowe

Składniki:

• ½ kg łopatki wieprzowej • 2 szt. pietruszki • 2 szt. marchwi • 2 szt. pomidora • 20 dag pieczarek • ½ kg ziemniaków • 1 cebula • 1 kostka rosołowa • Koncentrat pomidorowy • 2 łyżki mąki pszennej • ¼ główki kapusty włoskiej • Liść laurowy • Ziele angielskie • Sól • Pieprz • Olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

1. Mięso kroimy w kostkę doprawiamy przyprawami i obsmażamy na oleju. 2. Marchew, pietruszkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę. 3. Pieczarki obieramy kroimy na mniejsze kawałki. 4. Pomidory kroimy w cząstki. 5. Cebule kroimy drobno, przekładamy na patelnie, dodajemy marchew oraz pietruszkę, pieczarki, pomidory, kapustę drobną posiekaną, zasmażamy przez kilka minut. 6. Ziemniaki wkładamy do garnka zalewamy wodą, solimy ( ja dodaje Vegetę )gotujemy. 7. Do ziemniaków dodajemy( jak chwilę się pogotują) kostkę rosołową oraz wszystkie warzywa i mięso, gotujemy do miękkości. 8. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i zaprawiamy mąką.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy