Zupa z kapustką i wieprzowiną
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 10
Danie jednogarnkowe
Składniki:
• ½ kg łopatki wieprzowej
• 2 szt. pietruszki
• 2 szt. marchwi
• 2 szt. pomidora
• 20 dag pieczarek
• ½ kg ziemniaków
• 1 cebula
• 1 kostka rosołowa
• Koncentrat pomidorowy
• 2 łyżki mąki pszennej
• ¼ główki kapusty włoskiej
• Liść laurowy
• Ziele angielskie
• Sól
• Pieprz
• Olej rzepakowy
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę doprawiamy przyprawami i obsmażamy na oleju.
2. Marchew, pietruszkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę.
3. Pieczarki obieramy kroimy na mniejsze kawałki.
4. Pomidory kroimy w cząstki.
5. Cebule kroimy drobno, przekładamy na patelnie, dodajemy marchew oraz pietruszkę, pieczarki, pomidory, kapustę drobną posiekaną, zasmażamy przez kilka minut.
6. Ziemniaki wkładamy do garnka zalewamy wodą, solimy ( ja dodaje Vegetę )gotujemy.
7. Do ziemniaków dodajemy( jak chwilę się pogotują) kostkę rosołową oraz wszystkie warzywa i mięso, gotujemy do miękkości.
8. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i zaprawiamy mąką.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Zupa śliwkowa.
Przepis na tę ciekawą zupę znalazłam z starym zeszycie i postanowiłam od razu wypróbować. Do tej zupy użyłam powi...Zupa naszych Babć – zacierki
Nie ma nic prostszego a zarazem pysznego ;-)Zupa buraczkowa z ciecierzycą
Smaczna i pożywna zupaZupa dyniowa z soczewicą
Smaczna, rozgrzewająca i arotmatyczna zupa dyniowaZupa-krem marchewkowa
To bardzo sycąca i pyszna zupka, którą zachwyci się nie jeden z Was.Zobacz więcej przepisów na: