Charlotte czekoladowe z kremem orzechowym

Charlotte czekoladowe z kremem orzechowym

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

deser bez pieczenia, po prostu pyszny z masą czekoladową i pysznym sosem.Polecam !!!!!

Składniki:


biszkopty podłużne
czekolada mleczna 50 gr
masa orzechowa 3 łyżki plus 1 łyżka
masło 50 gr
żelatyna 1 łyżeczka
śmietana 30 % 2 łyżki

Sposób przygotowania:

masa:

  1. żelatynę namocz
  2. czekoladę rozpuść z masłem,dodaj masę orzechową wymieszaj dodaj żelatynę ,odstaw w zimne miejsce,co jakiś czas mieszaj,biszkopty ułóż pionowo w formie , wlej masę ,wstaw do lodówki na 3 godz,przed podaniem zrób

              sos:

  1. masę orzechowa rozpuść na patelni z śmietaną ,zagotuj
  2. przed podaniem polej deser

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy