Zawijane tosty

Zawijane tosty

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)

Składniki:

·       ½ opakowania chleba tostowego

·       Sos węgierski

·       Ketchup lub inny sos

·       Cebula

·       1 opakowanie sera żółtego w plastrach

·       1 opakowanie berlinek

·       15 dag sera żółtego w kawałku

·       1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

1.    Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanej oliwie.

2.    Dodajemy sos węgierski i chwilę prużymy.

3.    Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem.

4.    Smarujemy każdy kawałek sosem.

5.    Następnie układamy po plasterku sera.

6.    Berlinki przecinamy na połowę kładziemy na serze.

7.    Zawijamy w roladki.

8.    Układamy w naczyniu żaroodpornym.

9.    Zapiekamy 20 minut w 180˚C.

10.          Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.

11.          Tosty gotowe.

12.          Podajemy z ketchupem lub innym sosem.

13.          Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy