Cielęcina z warzywami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 3
Jak zrobić cielęcinę, oto jest pytanie. Przepisy z cielęciny polecane są szczególnie dla dzieci, bo to delikatnie mięso, a z dodatkiem warzyw będzie wprost idealne.
Składniki:
- cielęcina bez kości 0,5 kg
- masło klarowane 2 łyżki
- por 1/2 sztuki
- marchew 2 sztuki
- kapary 3-4 sztuki
- śmietana 18-procentowa do gotowania 250 ml
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jak zrobić cielęcinę z warzywami? Oto mój przepis na cielęcinę z warzywami:
- Najpierw na patelni rozpuszczam masło, dodaję pokrojoną w kostkę cielęcinę i podsmażam.
- Teraz warzywa kroję na plastry, dodaję do mięsa, chwilę podsmażam, po czym wszystko przekładam do garnka i zalewam śmietaną.
- Duszę do miękkości mięsa, na koniec wrzucam kapary, doprawiam.
Pyszna cielęcina dla dzieci gotowa.
Smacznego!