Tak przygotowane placuszki są bardzo smaczne. Polecam zrobić je na podwieczorek. Dodam, że dzięki twarogowi są lekko wilgotne, a jagody nadają im lekkiej kwaskowatości. Polecam:)
Ciasto:
10 dag sera białego półtłustego
2 jajka
4 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
półtorej szklanki mąki tortowej
pół szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
pół szklanki jagód kamczackich lub borówek
Dodatkowe składniki:
cukier puder do posypania
olej do smażenia
1. Owoce umyć i dokładnie osuszyć.
2. Składniki ciasta zmiksować na gładką masę, żeby nie było grudek.
3. Następnie na patelni rozgrzać olej i smażyć placuszki po kilka minut z każdej strony.
4. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
5. Oprószyć pudrem i podawać. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Deser z płatkami owsianymi i owocami
Szybkie ciasto z czerwoną porzeczką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu