Placuszki twarogowo - jagodowe.
Ocena: ★ ☆ ☆ ☆ ☆
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Tak przygotowane placuszki są bardzo smaczne. Polecam zrobić je na podwieczorek. Dodam, że dzięki twarogowi są lekko wilgotne, a jagody nadają im lekkiej kwaskowatości. Polecam:)
Składniki:
Ciasto:
10 dag sera białego półtłustego
2 jajka
4 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
półtorej szklanki mąki tortowej
pół szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
pół szklanki jagód kamczackich lub borówek
Dodatkowe składniki:
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Owoce umyć i dokładnie osuszyć.
2. Składniki ciasta zmiksować na gładką masę, żeby nie było grudek.
3. Następnie na patelni rozgrzać olej i smażyć placuszki po kilka minut z każdej strony.
4. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
5. Oprószyć pudrem i podawać. Smacznego.
# Tagi:
Autor: babeczka35
Polecamy również
Leśny deser z nutą egzotyki
Lekki, łatwy w przygotowaniu, zdrowy deser z wykorzystaniem naszych polskich jagód połączonych z popularnym w nas...Placuszki twarogowo - jagodowe.
Tak przygotowane placuszki są bardzo smaczne. Polecam zrobić je na podwieczorek. Dodam, że dzięki twarogowi są lekko wil...Zobacz więcej przepisów na: