Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego

Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Prosty w przygotowaniu, wystarczy pięć minut i mamy zdrowy i pyszny deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego.

Składniki:

  • kasza jaglana 100 gram
  • jogurt grecki 200 gram
  • cukier 1 łyżka
  • frużelina wiśniowa
  • owoce np. czarna porzeczka
  • listki melisy do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przepis na deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego:

  1. Kaszę ugotować i schłodzić, zblendować z jogurtem i cukrem, przelać do szklaneczek.
  2. Na wierzch ułożyć po łyżce frużeliny, posypać owocami i udekorować listkami melisy, schłodzić.

Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego gotowy. Smacznego :)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy