· 1 kg fileta z kurczaka
· 200 g sera żółtego
· Bułka tarta do posypania
· Pieprz
· Sól
· Olej do smażenia
· 4 łyżki majonezu
· 4 łyżki musztardy
1. Kroimy fileta na cieńsze plastry.
2. Następnie obsmażamy na oleju z dodatkiem pieprzu oraz soli.
3. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem.
4. Robimy sos :Musztardę mieszamy z majonezem.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
6. Ser mieszamy z musztardą.
7. Sosem przykrywamy każdy kawałek mięsa.
8. Wierzch posypujemy bułką tartą.
9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
10. Fileciki gotowe.
11. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu