Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką

Filet z kurczaka  pod marchewkowa pierzynką

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Potrawa jest soczysta, pyszna, szybko znika.

Składniki:

·         2 szt. piersi  z kurczaka

·         5 szt. marchwi

·         Sól

·         Pieprz

·         4 łyżki majonezu pomorskiego

 

Sposób przygotowania:

1.       Fileta  z kurczaka kroimy mniejsze podłużne kawałki a następnie lekko rozbijamy.

2.       Pierś solimy oraz pieprzymy po czym układamy na blaszce wyłożonej papierem.

3.       Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z majonezem.

4.       Wykładamy na mięso i zapiekamy w piekarniku 180 stopni przez 30 minut.

 

 

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy