Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Potrawa jest soczysta, pyszna, szybko znika.
Składniki:
· 2 szt. piersi z kurczaka
· 5 szt. marchwi
· Sól
· Pieprz
· 4 łyżki majonezu pomorskiego
Sposób przygotowania:
1. Fileta z kurczaka kroimy mniejsze podłużne kawałki a następnie lekko rozbijamy.
2. Pierś solimy oraz pieprzymy po czym układamy na blaszce wyłożonej papierem.
3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z majonezem.
4. Wykładamy na mięso i zapiekamy w piekarniku 180 stopni przez 30 minut.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Filet w aromatycznym sosie
Dziś polecam fileta z kurczaka z ananasami.Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym.
Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo smaczne i bardzo syte.Proste i tanie w wykonaniu.Możemy je podać z ziemniac...Filet owiniety szynką, nadziewany serem
Danie mozna wykorzystac jako przekąska lub danie obiadowe.Faszerowany Filet
Fajna i dekoracyjna propozycja na niedzielny obiad.Filet z kurczaka pod marchewkowa pierzynką
Potrawa jest soczysta, pyszna, szybko znika.Zobacz więcej przepisów na: