Pyszne gofry, idealne na podwieczorek. Spodobają się osobom, które uwielbiają smak czekolady.
- 2,5 szklanki mąki tortowej
- 4 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 200 ml cukru
- 2 płaskie łyżeczki do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki kakao
-7 łyżek oleju
Dodatkowo:
- bita śmietana typu śnieżka
- 150 ml mleka
- 1 łyżka kakao
- posypka: cukrowe piegi
1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
2. Następnie stopniowo dodać olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mleko.
3. Dokładnie utrzeć. Ciasto powinno być gęste.
4. Z kolei piec gofry w rozgrzanej gofrownicy.
5. Gofry ostudzić.
6. Przygotować bitą śmietanę. Śnieżkę ubić z mlekiem i kakao na puszystość.
7. Udekorować gofry śmietaną i piegami.
8. Smacznego!
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu