Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na gulasz. Gulasz prosty w przygotowaniu. Smaczny i pożywny, dlatego polecam sprawdzony przepis na gulasz. Polecam!

Składniki:

  • 400 g mięsa gulaszowego z indyka
  • 250 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 duża marchewka
  • pół selera
  • 1 l bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona słodka
  • mielona kolendra
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na gulasz, odsłona z indykiem:

  1. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w grubą kostkę. Włożyć do miski, przyprawić solą, pieprzem, papryką i mieloną kolendrą. Odstawić do lodówki na ok. 1 godz.
  2. Warzywa umyć. Pieczarki pokroić w grube plastry lub ćwiartki. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Marchewkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. W rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i lekko podsmażyć. Do zeszklonej cebuli dorzucić mięso z indyka. Podsmażyć.
  4. Dodać startą marchewkę, seler i pieczarki. Poddusić, aż pieczarki puszczą wodę. Dodać bulion i dusić do miękkości mięsa.
  5. Do sosu dodać łyżkę śmietany i zagęścić odrobiną mąki. Doprawić do smaku.
  6. Gulasz podawać z ryżem lub kaszą i dowolną surówką. 

Pyszny gulasz gotowy.

Smacznego!

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy