Jajecznica z awokado i zieleniną.
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 2
Od pewnego czasu bardzo polubiłam awokado, do tej pory najczęściej przygotowywałam z niego pasty. Dzisiaj postanowiłam przygotować jajecznicę i muszę przyznać, że wyszła bardzo smaczna i zdrowa. Polecam na śniadanie lub kolację z kromeczką świeżego pieczywa.
Składniki:
pół dojrzałego awokado
2 jajka
sól i pieprz do smaku
1 płaska łyżka masła
sok z cytryny
dowolna ilość zieleniny: rzeżucha, szczypiorek, natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Miąższ awokado wyjąć łyżką i pokroić na mniejsze kawałki, następnie skropić odrobinkę sokiem z cytryny, żeby awokado nie ściemniało.
2. Zieleninę umyć i dokładnie osuszyć, następnie drobno pokroić.
3. Na patelni rozgrzać masło, dać awokado i chwilkę przesmażyć, lekko zrumienić, ale nie przypiec za mocno.
4. Następnie dodać jajka lekko roztrzepane z solą i pieprzem do smaku, smażyć aż jajecznica będzie miała odpowiednią konsystencję.
5. Gotową jajecznicę nakładać na talerze i posypywać zieleniną.
6. Podawać i smacznego.
# Tagi:
Autor: babeczka35
Polecamy również
Jajecznica z żółtym serem
Jajecznica – słynne danie, które wszyscy lubimy i na które każdy ma swój własny sposób...Jajecznica z awokado i zieleniną.
Od pewnego czasu bardzo polubiłam awokado, do tej pory najczęściej przygotowywałam z niego pasty. Dzisiaj postanowiłam p...Jajecznica po kapitańsku
Super smaczna forma klasycznej jajecznicy z dodatkiem pomidorków koktajlowych i ostrej papryczki. Przepis na jaje...Jajecznica z pomidorami i grzankami.
Jajecznica to świetne rozwiązanie gdy chcemy zjeść ciepłe śniadanie lub kolację. Żeby nie było nudno, zawsze możemy ją u...Jajecznica na zielono.
Jajecznica z kalarepką? Czemu nie? Jest bardzo smaczna. Do tego mnóstwo pachnącej zieleniny. Polecam podać ze świ...Zobacz więcej przepisów na: