Jajecznica z kurkami.

Jajecznica z kurkami.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Jest to pyszna jajecznica, wspaniale pachnąca grzybami prosto z lasu. Polecam na śniadanie czy nawet na kolację. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Składniki:

Składniki na jajecznicę:

4 jajka

sól i pieprz do smaku

25 dag kurek

masło do smażenia tak około 2-3 łyżki

Sposób przygotowania:

1. Grzyby dokładnie oczyszczamy i myjemy. Następnie bardzo dokładnie osączamy z wody i kroimy.

2. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane grzyby, następnie smażymy do miękkości i odparowania całego płynu.

3. Następnie do miękkich grzybów wbijamy jajka i smażymy do odpowiedniej konsystencji. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4. Podajemy gorącą i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy