· 60 dag fileta z kurczaka
· Sól
· 2 jajka
· Cebula
· 2 łyżki mąki pszennej
· 2 łyżki mąki ziemniaczanej
· Pieprz
· Papryka ostra
· Bułka tarta do panierki
· Olej do smażenia
· 1 serek mascarpone
· 15 dag pieczarek
1. Mięso kroimy w drobną kostkę.
2. Kroimy pieczarki drobno i dodajemy do mięsa.
3. Obieramy Cebulę i siekamy, przekładamy do miski.
4. Następnie kroimy paprykę., dodajemy do mięsa.
5. Wbijamy dwa jajka.
6. Doprawiamy pieprzem, majerankiem, solą oraz papryką.
7. Dodajemy serek.
8. Wsypujemy mąki.
9. Dokładnie mieszamy.
10. Robimy rękoma kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. Kotleciki gotowe.
13. Smacznego.
Fileciki pod migdałową panierką
Mielone z serkiem oraz papryką.
Filety pod pierzynką serowo pieczarkową
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu