Mini keksiki z rumem

Mini keksiki z rumem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

keksiki w wersji mini z bakaliami i brązowym rumem

Składniki:


margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajka 3 sztuki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brązowy rum 2 łyżki
bakalie 1 szklanka
czekolada gorzka

Sposób przygotowania:

  • margarynę utrzyj z cukrem mąkę przesiej z proszkiem jaja wbij do miseczki i na przemian dodawaj do ciasta
  • bakalie( morele , orzechy włoskie,śliwa suszona i figi) pokrój w kostkę
    skórka pomarańczowa,wiórki kokosowe ,płatki migdałowe i rodzynki zostaw w całości  oprósz mąką
  • do ciasta dolej rum
  • dodaj bakalie  ciasto wymieszaj
  • przełóż do foremek od muffinek piecz w temp.180 stopni 20 minut po upieczeniu zrób esy floresy z rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy