5 jaj
5 łyżek maki
5 łyżek cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
Masa:
2 masła
1 budyń śmietankowy
0,75 litra mleka
5 łyżek cukru
Dodatkowo:
2 opakowani delicji
2 galaretki czerwone
1 puszka brzoskwiń
Najpierw upieczmy biszkopt jasny:
Oddzielmy białka od żółtek i ubijmy je z cukrem na sztywną pianę. Nastepnie wlejmy żółtka i wsypmy mąkę i proszek. Tak wykonane ciastopieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
W tym czasie robimy krem:
Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Masło ucieramy i łączymy z ziemnym kremem.
Brzoskwinie kroimy w kostkę.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt jasny- połowa masy- delicje- reszta masy- brzoskwinie -galaretki przyrządzone według przepisu na opakowaniu w troszkę mmniejszej ilosci wody
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu