Pierogi z nadzieniem z ricotty

Pierogi z nadzieniem z ricotty

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

moje ulubione pierogi z słoną ricottą i słodką marchewką

Składniki:

ciasto na pierogi :

mąka

sól

gorąca woda

jako

nadzienie:

ser ricotta 150 gram

marchew

1 duża sztuka

Sposób przygotowania:

  1. z mąki 1,5 szklanki ,jajka 1 szt. ,soli 1 łyżeczka i bardzo ciepłej wody wyrabiam ciasto
  2. przykrywam ściereczką
  3. marchewkę ścieram na drobnych oczkach dodaję ser ricotta,doprawiam solą i białym pieprzem ( z solą bardzo ostrożnie )
  4. ciasto rozwałkowuję na cienki blat wykrawam szklanką kółka nakładam nadzienie i zlepiam
  5. gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju
  6. po ugotowaniu przelewam zimną wodą i odsączam
  7. podaję polane roztopionym masłem i posypane kiełkami.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy