1.5 szkl mąki krupczatki
5 żółtek
3 łyżki cukru pudru
1 kostka schłodzonej margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
12 dag brzoskwiń w puszcze, chociaż zawsze można dać więcej, wedle upodobań.
masa serowa:
1 kg sera białego z wiaderka, można użyć twaróg ale należy go zmielić dwukrotnie a nawet trzykrotnie
3 jajka
3/4 szkl cukru
1/2 kostki miękikiego masła
2 łyżki mąki ziemniaczanej
pianka:
5 białek
3/4 szkl cukru
Mąkę przesiać, wymieszać z prosziem do pieczenia, dodać margarynę, żółtka i cukier puder. składniki posiekac i zagnieść ciasto. Dzielimy je na dwie równe częsci, każdą owinąć folią spożywczą i wkładamy na 2 godziny do lodówki,
przygotowujemy masę serową. mielimy ser jeśli jest taka potrzeba, sera z wiaderka nie mielimy. jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, ucierając stopniowo dodajemy masło, mąkę i ser.
Brzoskwinie odsączamy z nadmiaru soku,kroimy na niewielkie kawałki, albo wedle swojego uznania na paseczki, czy tez na połówki,
przygotowujemy teraz piankę, białka ubijamy na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Formę o wymiarach 25 x40 cm, wykładamy papierem do pieczenia. jedną część ciasta zetrzemy na tarce o grubych oczkach na dno formy. Wykładamy masę serową, układamy brzoskwinie i rozprowadzamy naszą piankę. na wierzch zetrzeć resztę ciasta, nasz sernik pieczemy ok. 1 godz. w temp 180 stopni. najsmaczniejszy jest następnego dnia. :)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu