3 szkl mąki pszennej
3/4 szkl cukru
3 żółtka
12,5 dag margaryny
1 łyżka śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser:
50 dag sera białego
2 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru waniliowego
12,5 dag margaryny
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Piana:
3 białka
0,5 szkl cukru
1 łyżka kisielu truskawkowego
Dodatkowo:
10 jabłek
Przygotujemy ciasto:
Na stolnicę wyłóżmy mąkę, cukier, żółtka, margarynę, smietanę i proszek do pieczenia i zagniećmy ciasto. Podzielmy je na 2 częsci. Jedna dajmy na forme 25/36 a druga zamroźmy.
Przygotujmy masę serową:
Margarynę utrzyjmy z cukrami i żółtkami. Dodać porcjami ser i ubitą z białek pianę.Przygotowany ser dajmy na ciasto.
Jabłka obieramy i kroimy w cwiartki, układamy je na serze.
Robimy pianę:
Białka ubijamy z cukrem na końcu wsypujemy kisiele i wykłądamy ją na jabłka a po wierzchu ścieramy ciasto z zamrażarki. Pieczemy do 45 minut w 180 stopniach.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu