Torcik kokosowy z truskawką

Torcik kokosowy z truskawką

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

przepis na dwa pyszne mini torciki ,z delikatną masą z ubitej śmietany i serka mascarpone.PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!

Składniki:

ciasto francuskie wycięte 4 krążki

mascarpone 200 gram

śmietana 30 % 1 szklanka

cukier puder 2 łyżki

wiórki kokosowe

truskawki

 

Sposób przygotowania:

  • krążki z ciasta francuskiego upiec i schłodzić
  • śmietanę ubić z cukrem
  • małymi porcjami dodawać do serka ,delikatnie wymieszać
  • do okrągłej formy wkładam na dno  krążek ciasta,porcję masy ,ponownie krążek ciasta i porcję masy
  • schładzam w lodówce
  • po 4 godz, delikatnie wyjmuję z foremki
  • posypuję prażonymi wiórkami i dekoruję truskawką

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy