Torcik kokosowy z truskawką
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 2
przepis na dwa pyszne mini torciki ,z delikatną masą z ubitej śmietany i serka mascarpone.PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!
Składniki:
ciasto francuskie wycięte 4 krążki
mascarpone 200 gram
śmietana 30 % 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe
truskawki
Sposób przygotowania:
- krążki z ciasta francuskiego upiec i schłodzić
- śmietanę ubić z cukrem
- małymi porcjami dodawać do serka ,delikatnie wymieszać
- do okrągłej formy wkładam na dno krążek ciasta,porcję masy ,ponownie krążek ciasta i porcję masy
- schładzam w lodówce
- po 4 godz, delikatnie wyjmuję z foremki
- posypuję prażonymi wiórkami i dekoruję truskawką