Torcik porzeczkowy na zimno

Torcik porzeczkowy na zimno

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

porzeczki jeszcze są  w ogrodzie ,więc dziś proponuję porzeczkowiec ciasto lekko kwaśne ,mało kaloryczne w sam raz na letnie popołudnie

Składniki:


biszkopty okrągłe
jogurt naturalny 3 kubeczki
porzeczki czerwone 2 szklanki plus jedna szklanka
cukier drobny 3/4 szklanki
galaretka truskawkowa 3  sztuki

Sposób przygotowania:

  • jogurt miksuję z cukrem
  • dwie galaretki  sporządzam z 300  ml. wrzącej wody,schładzam,trzecią  sporządzam z pół litra wody
  • porzeczki obieram ,dwie szklanki mieszam z masą jogurtową oraz dwoma schłodzonymi galaretkami
  • blaszkę wykładam folią spożywczą ,dno wykładam biszkoptami,delikatnie wlewam masę ,schładzam,wierzch ciasta posypuję szklanką porzeczek zalewam galaretką
  • ponownie schładzam
  • smacznego

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy