Udka w sosie śmietanowo-warzywnym
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 3
z obiadu pozostały udka , wykorzystałam je do sporządzenia prostej a jakże smacznej potrawy z makaronem rurki i sosem śmietanowo- warzywnym
Składniki:
udka kurczaka pieczone 4 sztuki
śmietana 18 proc do gotowania 1 szklanka
marchew 1 sztuka
seler naciowy
zielony groszek 1/2 szklanki
cukinia 1/3 sztuki
papryka czerwona 1 mała
sól do smaku
pieprz
makaron
Sposób przygotowania:
- z udek kurczaka usuń kości i chrząstki
do garnka wlej śmietanę dodać mięso i zagotuj aż sos zrobi sie gęsty - warzywa podsmaż na patelni pokrojone w słupki
- ugotuj makaron
- dodaj mięso do warzyw ,wymieszaj
- dopraw
- dodaj makaron
- podawaj na ciepło