Udka w sosie śmietanowo-warzywnym

Udka w sosie śmietanowo-warzywnym

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

z obiadu pozostały udka , wykorzystałam je do sporządzenia prostej a jakże smacznej potrawy z makaronem rurki i sosem śmietanowo- warzywnym

Składniki:


udka kurczaka pieczone 4 sztuki
śmietana 18 proc do gotowania 1 szklanka
marchew 1 sztuka
seler naciowy
zielony groszek 1/2 szklanki
cukinia 1/3 sztuki
papryka  czerwona 1 mała
sól do smaku
pieprz
makaron

Sposób przygotowania:

  • z udek kurczaka usuń kości i chrząstki
    do garnka wlej śmietanę dodać mięso i zagotuj aż sos zrobi sie gęsty
  • warzywa podsmaż na patelni pokrojone w słupki
  • ugotuj makaron
  • dodaj mięso do warzyw ,wymieszaj
  • dopraw
  • dodaj makaron
  • podawaj na ciepło

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy