Walentynkowe serca

Walentynkowe serca

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

słodki prezent na Walentynki

Składniki:


mąka 2,5 szklanki
drożdże suche 7 gram
jajka 2 sztuki
cukier drobny 1/2 szklanki
masło 80 gram
marmolada
mleko 3,2% 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

  • w rondelku rozpuścić  masło
  • jajka wymieszać z cukrem
  • mąkę przesiać dodać drożdże instant oraz jajka i ciepłe mleko 
  • Zagnieść gładkie ciasto i odstawić, aby wyrosło.
  • podzielić na dwie części.
  • każdą z nich rozwałkować.
  • na pierwszy płat rozsmarować cienko marmoladę przykryć drugim płatem.
  • odstawić na 10 minut.
  • foremką wycinać serduszka i zlepiać ( aby marmolada nie wyciekła przy pieczeniu)odczekać jeszcze 10 minut.
  • piec w temp.180 stopni na złoty kolor.
  • po upieczeniu polukrować .

Autor: joanna1974

Polecamy również

Polecamy nasze przepisy