Wieprzowina z makaronem ryżowym i grzybami mun
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 3
Smaczna potrawka z makaronem ryżowym i wieprzowiną
Składniki:
makaron ryżowy 1/2 szklanki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
grzyby mun 1/3 szklanka
sól
pieprz biały
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
kiełki
olej do smażenia
bulion 1/2 szklanki
wieprzowina 0,5 kg np. łopatka
Sposób przygotowania:
- w paski kroję papryki i wieprzowinę ,cebulę w pióra.
- na patelni rozgrzewam olej wrzucam mięso i smażę w międzyczasie dodaję cebulę i paprykę .
- makaron zalewam wrzątkiem na 2-4 min.odcedzam
- grzyby zalewam gorącą wodą na 10 minut ,potem kroję w paski dodaję do mięsa .
- do bulionu dodaję miód ,koncentrat,oraz mąkę ziemniaczaną mieszam.
- zalewam mięso i doprowadzam do wrzenia ,potrawka powinna zgęstnieć.dodaję makaron.doprawiam solą i pieprzem.
- posypuję kiełkami.