Wiśnie w syropie.

Wiśnie w syropie.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Polecam zrobić takie oto wisnie. Są pyszne.

Składniki:

1 kg cukru

1 kg wiśni ( zważone po wydrylowaniu )

Sposób przygotowania:

1. Wiśnie myjemy i osuszamy. Następnie drylujemy i odważamy 1 kg.

2. Wydrylowane wiśnie przekładamy do miski i zasypujemy cukrem. Następnie odstawiamy na kilka godzin.

3. Po tym czasie wiśnie z syropem przekładamy do czystych i wyparzonych słoiczków. Dokładnie zakręcamy. Następnie pasteryzujemy 20 minut od zagotowania.

4. Gorące słoiki przykrywamy grubym ręcznikiem lub odwracamy do góry dnem, do całkowitego wystudzenia.

Autor: babeczka35

Polecamy również

wisnie-w-syropie

Wiśnie w syropie.

Polecam zrobić takie oto wisnie. Są pyszne.

Zobacz więcej przepisów na:

Wiśnie przetwory

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy