1 kg cukru
1 kg wiśni ( zważone po wydrylowaniu )
1. Wiśnie myjemy i osuszamy. Następnie drylujemy i odważamy 1 kg.
2. Wydrylowane wiśnie przekładamy do miski i zasypujemy cukrem. Następnie odstawiamy na kilka godzin.
3. Po tym czasie wiśnie z syropem przekładamy do czystych i wyparzonych słoiczków. Dokładnie zakręcamy. Następnie pasteryzujemy 20 minut od zagotowania.
4. Gorące słoiki przykrywamy grubym ręcznikiem lub odwracamy do góry dnem, do całkowitego wystudzenia.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu