Ziemniaki z tymiankiem


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Pyszny dodatek do mięs i sałatek!
Składniki:
16 ziemniaków
8 łyżek oleju
2 łyżki tymianku
2 łyżki masła
Sól do smaku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki myjemy i obieramy. Każdy ziemniak nacinamy głęboko co 5mm. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju z wszystkich stron. Do naczynia żaroodpornego dajemy trochę oleju i układamy ziemniaki oprószamy solą, tymiankiem i polewamy rozpuszczonym masłem. Pieczemy do 50min w 180 stopniach.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również

Ziemniaki z tymiankiem
Pyszny dodatek do mięs i sałatek!Zobacz więcej przepisów na:
Ziemniaki z tymiankiem

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.