zupa z fasoli masłowej

zupa z fasoli masłowej

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

odmiana fasoli szparagowej większą  bardziej mięsista ,bardzo smaczna jako dodatek do zupy

Składniki:

wywar  mięsny około  2 litry
ziemniaki 5 szt
fasolka szparagowa masłowa 2 szklanki
marchew 1 duża
koperek
ziele angielskie 2 szt
liść laurowy 2 szt
śmietana 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka 1 sztuka

Sposób przygotowania:

do garnka przelać wywar dodać pokrojone w plastry marchew i pietruszkę  , ziemniaki w kostkę ,listek oraz zielę angielskie ,fasolę pociąć  na mniejsze kawałki dodać do wywar i gotować do miękkości,na koniec dolać śmietanę ,posiekany koperek ,doprawić .

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy