Ciasteczka na patyku

Ciasteczka na patyku

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 24

Smaczne ciasteczka na patyku. Sprawdzą się na przyjęciu. Czyli plan na najbliższy weekned? - Zapraszamy gości i podajemy Ciasteczka na patyku!

Składniki:

  • pół szklanki cukru
  • 2/3 szklanki maki tortowej
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 gram margaryny ,,Kasi''
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • 10 dag mlecznej czekolady
  • posypki cukrowe
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Przepis na ciasteczka na patyku:

  1. Margarynę utrzeć z suchmi składnikami.
  2. Mokre składniki połączyć ze sobą w osobnej misce.
  3. Wlać je do ucieranych i utrzeć ciasto. Powinno ono być lejące.
  4. Nagrzać urządzenie do pieczenia cake pops.
  5. Wlewać porcję ciasta i piec je według instrukcji.
  6. Wyjąć ciasteczka i ostudzić.
  7. Czekoladę rozpuscić w kapieli wodnej.
  8. Ciasteczka zanurzać w czekoladzie, a następnie obtaczać w posypce.
  9. Układać na foli aluminowej i jak zastygna nadziać je na patyczki.

Ciasteczka na patyku gotowe. Smacznego.

Autor: Elisa

Polecamy nasze przepisy