Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Brownie czekoladowe

print Drukuj
Brownie czekoladowe

pixabay

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!

składniki
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 8 suszonych fig
  • 20 dkg masła
  • 10 dkg maki
  • 50 ml rumu
  • 6 jajek
  • 5 dkg orzechów włoskich
  • 30 dkg cukru
sposób przygotowania

Przepis na brownie czyli pyszne ciasto czekoladowe:

  1. Zaczynamy od namoczenia fig w rumie, które przez około godzinę tam powinny tkwić.
  2. Następnie w kąpieli wodnej rozpuszczamy pokruszoną czekoladę, do której dodajemy masło i wszystko dokładnie mieszamy, żeby się połączyło.
  3. Teraz ubijamy mikserem jajka dodając do nich stopniowo mąkę oraz cukier i do takiej masy dodajemy ostudzoną czekoladę. Wszystko dokładnie miksujemy.
  4. Do takiej dobrze zmiksowanej masy dodajemy pokrojone figi z rumem oraz pokruszone orzechy włoskie. Wszystko mieszamy.
  5. Teraz do wyłożonej papierem do pieczenia blachy wlewamy ciasto i wkładamy na 20 minut do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika.
  6. Po tym czasie sprawdzamy, patyczkiem, czy ciasto jest gotowe, a po ostudzeniu kroimy na kawałki. Powinniśmy uzyskać około 10 kawałków.

Pyszne czekoladowe brownie gotowe.

A oto historia czekolady

Smacznego :)

 

 

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!