kawa cappuccino o dowolnym smaku
1 szklanka śmietany kremówki 30%
biszkopty około 24 sztuki
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
cukier puder do smaku
1. Najpierw kawę rozpuszczalną zalewamy pół szklanki gorącej wody i dokładnie studzimy.
2. Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i kawą cappuccino do smaku.
3. Na dno pucharków układamy po 2-3 biszkopty i skrapiamy zimną kawą, nastepnie nakłądamy porcję śmietany.
4. Następnie znów nakładamy biszkopty skropione kawą i śmietanę, całość posypujemy kawą rozpuszczalną lub cappuccino.
5. Deser można podać od razu lub schłodzony z lodówki.
6. Smacznego.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu