Kawowo-biszkoptowy deser.

Kawowo-biszkoptowy deser.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Polecam bardzo prosty i bardzo smaczny deser z pyszną kawową nutką.

Składniki:

kawa cappuccino o dowolnym smaku

1 szklanka śmietany kremówki 30%

biszkopty około 24 sztuki

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

cukier puder do smaku

Sposób przygotowania:

1. Najpierw kawę rozpuszczalną zalewamy pół szklanki gorącej wody i dokładnie studzimy.

2. Następnie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i kawą cappuccino do smaku.

3. Na dno pucharków układamy po 2-3 biszkopty i skrapiamy zimną kawą, nastepnie nakłądamy porcję śmietany.

4. Następnie znów nakładamy biszkopty skropione kawą i śmietanę, całość posypujemy kawą rozpuszczalną lub cappuccino.

5. Deser można podać od razu lub schłodzony z lodówki.

6. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy