Ciasto:
2 jajka
250 ml mleka
półtorej szklanki mąki pszennej
3 łyżki masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki cukru
Dodatkowo:
syrop klonowy według uznania
masło do smażenia
1. Najpierw masło roztapiam i lekko studzę, następnie z podanych składników miksuję ciasto.
2. Na patelni rozgrzewam masło i smażę okrągłe palcuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone dokładnie osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Następnie na talerze nakładam placuszki, polewam syropem i podaję. Życzę smacznego.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu