Pankejki i syropem klonowym.

Pankejki i syropem klonowym.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszne placuszki idealne na podwieczorek. Bardzo polecam.

Składniki:

Ciasto:

2 jajka

250 ml mleka

półtorej szklanki mąki pszennej

3 łyżki masła

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

2 łyżki cukru

 

Dodatkowo:

syrop klonowy według uznania

masło do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Najpierw masło roztapiam i lekko studzę, następnie z podanych składników miksuję ciasto.

2. Na patelni rozgrzewam masło i smażę okrągłe palcuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone dokładnie osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

3. Następnie na talerze nakładam placuszki, polewam syropem i podaję. Życzę smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy