Pankejki i syropem klonowym.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Pyszne placuszki idealne na podwieczorek. Bardzo polecam.
Składniki:
Ciasto:
2 jajka
250 ml mleka
półtorej szklanki mąki pszennej
3 łyżki masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki cukru
Dodatkowo:
syrop klonowy według uznania
masło do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Najpierw masło roztapiam i lekko studzę, następnie z podanych składników miksuję ciasto.
2. Na patelni rozgrzewam masło i smażę okrągłe palcuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone dokładnie osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Następnie na talerze nakładam placuszki, polewam syropem i podaję. Życzę smacznego.
# Tagi:
Autor: babeczka35
Polecamy również
Ciasteczka ,,Słoneczka''
Bardzo kruche i bardzo delikatne.Są tak pyszne,że nie można im się oprzeć.Pomimo,że są proste w wykonaniu to jest z nimi...Puszysty deserek
Kto z nas nie lubi deserów, a jeszcze takie delikatne na bazie śmietanki i serka homogenizowanego z chrupiącymi o...Cynamonowo- kawowy deser
Lubię desery porcjowane podawane w szkle , ładnie prezentują się na stole i ....... kuszą...Bezcukrowy budyń bananowy
Smaczny budyń bananowy bez cukru, idealny dla dzieciDeser ze śliwkami
pyszny deserZobacz więcej przepisów na: