Rabarbar pod kruszonką.

Rabarbar pod kruszonką.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Polecam bardzo prosty a razem bardzo smaczny deser, gotowy dosłownie w pół godziny. Słodka kruszonka ( uważam, że jest najlepsza ) i kwaśny rabarbar to bardzo pyszne połączenie. Deser polecam przygotować na podwieczorek. Dodam też, że najlepiej smakuje gorący.

Składniki:

Kruszonka:

20 dag mąki tortowej

10 dag masła lub margaryny

10 dag cukru

 

Dodatkowo:

1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią

50 dag rabarbaru

Sposób przygotowania:

1. Składniki kruszonki przełożyć do miski i rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.

2. Rabarbar oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić na małe kawałki.

3. Następnie rabarbar ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posypać cukrem z wanilią.

4. Przygotowaną kruszonkę rozłożyć równomiernie na rabarbarze.

5. Deser piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.

6. Podawać i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy