4 udka z kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy do kurczaka
ZALEWA:
1,5 litra wody
1 łyżka koncentratu pomidorowego
0,5 łyżeczki papryki mielonej
do smaku pieprz czarny mielony
1 łyżka masła
Zacznjmy od umycia mięsa i natracia go pokrojonym w kostkę czosnkiem. Następnie cebulę obierzmy i pokrójmy w piórka i dodajmy ją do mięsa i potrzepmy wszystko przyprawą do kurczaka. Tak przygotowane mięso odstawiamy na 1,5 godziny w chłodne miejsce.
Nastęnie ryż dokładnie myjemy i wykładamy na dno garnka i układamy na nim przygotowane mięso.
Przygotowanie zalewy wszystkie składniki mieszamy ze sobą i zalewamy nimi mięso, a nastepnie pieczemy je w piekarniku do półtorej godziny w 170 stopniach.
Kurczak w mleczku kokosowym z curry
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu