Kurczakowe kąski

Kurczakowe kąski

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Wyśmienity smak  kurczaka w chrupiącej panierce

Składniki:


pierś z kurczaka 1 duża sztuka
mąka 3 łyżki
bułka tarta 2 łyżki
mleko
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz do smaku
koperek suszony

Sposób przygotowania:

  1. pierś kroję w paski
  2. z mąki, bułki tartej ,koperku ( nie podałam ile bo to zależy od gustu)soli i pieprzu robię panierkę dolewam tyle mleka aby była gęsta
  3. pierś zanurzam w panierce
  4. olej rozgrzewam smażę kurczaka na złoty kolor 
  5. odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym,  podaję z ulubioną sałatką

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy