lasagne

lasagne

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

lasagne z dodatkiem mięsa mielonego i świeżej bazylii

Składniki:


łopatka zmielona 0,4 kg
makaron lasagne 4 płaty
pomidory 2 duże
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz biały Prymat do smaku
twaróg 1/2 kostki
bazylia świeża 

Sposób przygotowania:

  • makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie
  • do mięsa dodać zmiażdzony czosnek ,sól i pieprz
  • wyrobić masę
  • na płaty makaronu układać porcje mięsa następnie twaróg , kilka listów świeżej bazyli
  • zwijac układać w foremce do zapiekania
  • pomidory zblendować
  • zalać lasagne sosem pomidorowym
  • piec pod przykryciem ( lub owinięte w folii)
  • piec 30 minut w 180 stopniach
  • podawać na ciepło

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy