- sok z 1 cytryny
- cukier do smaku (max. 100 g)
- 1 surowe białko
Czereśnie umyć i wydrylować.
Owoce zmiksować lub zblendować.
Papkę czereśniową wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Cukru dać tyle, aby masa czereśniowa miała dobry smak. Jeśli lubicie kwaskowe lody, można całkowicie zrezygnować z cukru.
Widelcem do masy wmieszać białko jajka.
Masę przelać do pojemników na lody lub do plastikowych pudełek na mrożonki. Zamrozić.
Sorbet przed podaniem wstawić do lodówki na ok. 1 godz., żeby się lekko rozpuścił. Podawać pokrojony w kostki lub nałożony łyżką do lodów.
Lody malinowe i limonkowe (bez maszynki)
Domowe lody z jagodą kamczacką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu