Ten przepis na pieczonego łososia dostałem od siostry. Smak cytryny i rozmarynu(koperku) naprawdę uzupełniają rybę. Przepis jest sprawdzony a najważniejsze że nic nie można zepsuć. Ja podaję to z ryżem i warzywami, które dodatkowo polewam sokami i masełkiem wytworzonymi podczas pieczenia.
2 filety z łososia
1/5 szklanki roztopionego masła
2 łyzeczki oliwy z oliwek
4 łyżek soku z cytryny
1 łyżeczka suszonego rozmarynu (można zastąpić koperkiem)
4 ząbki czosnku
1/2 cebuli
sól morska do smaku
świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Smacznego!
Łosoś pieczony - najprostszy przepis
Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu