Gdy przychodzi sezon na młode ziemniaki to często przygotowuję je z tego przepisu. Wychodzą niezwykle pyszne i aromatyczne. Będą idealnym pomysłem na lekki obiad. Polecam wypróbować:)
1. Ziemniaczki ( najlepiej użyć małych i jednakowej wielkości ), cieniutko obrać i umyć, następnie dać do garnka i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane dokładnie odcedzić i odparować.
2. Ziemniaczki przełożyć do woreczka do pieczenia, dać olej i wszystkie przyprawy i zioła. Zamknąć woreczek i lekko wstrząsnąć, żeby wszystko ładnie się połączyło.
3. Ułożyć je w formie żaroodpornej i piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać gorące i smacznego.
Koperkowo-rozmarynowe młode ziemniaczki.
Ziemniaczki z grilla ziołowo -czosnkowe
Ziołowe ziemniaczki z piekarnika z sosem jogurtowym
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu