Takie muffinki na pewno sprawdzą się na jakimś przyjęciu np. urodzinowym. Smakują wyśmienicie.
-2 szklanki mąki tortowej
-1 szklanka mleka
-5 łyżek oleju
-0,5 szklanki cukru
-10 dag czekolady mlecznej
-2 jajka
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
-5 dag czekolady białej
1.Najpierw jajka ubić z cukrem na puszystość. 2.Dodać olej oraz mleko. Zmiksować.
3.Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować.
4.Do masy dodać wcześniej w kosteczkę pokrojoną czekoladę. Wymieszać.
5. Wyłożyć blaszkę do pieczenia muffinek papilotkami. Łyżką nakładać masę.
6. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut.
7.Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej oraz udekorować nią muffinki.
8. Gotowe! Smacznego!
Przepis na muffinki - prosta sprawa a niebo w gębie! A gdy mamy muffinki z ziarnami to już zupełny delikates. Polecam mój przepis na muffinki z ziarnami!
Amarantus w ciasteczkach użyłam pierwszy raz. Wyszły idealnie kruche,po prostu rozpływające się w ustach. Ich smak podkreśla nutka cynamonu. Dodam,że ciasteczka nie są zbyt słodkie.Możemy je zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły. Z przepisu wychodzi 20 pysznych ciasteczek. Polecam przepis na cynamonowe ciasteczka.
Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach.
Przepis na idealny sernik! Delikatne ciasto bananowe połączone z aksamitną twarogową warstwą plus nadzienie w postaci aromatycznych owoców, to coś, czemu ciężko się oprzeć. Słodkie, a przy okazji zdrowe.