· 3 całe jajka
· 1 żółtko
· 1 łyżeczka proszku do pieczenia
· 125 g masła
· 40 dag twarogu pół tłustego
· 1/4 szkl. cukru pudru
· 17 łyżek mąki
składniki do posypki:
· 4 łyżki rozpuszczonego masła
· ½ szkl. cukru pudru
1. Składniki na ciasto wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto.
2. Rozwałkowujemy na grubość 5-10 mm.
3. Wykrawamy kółka a w środku każdego z nich kieliszkiem mniejsze kółka.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
5. Po upieczeniu każdą oponkę maczamy z jednej strony w rozpuszczonym maśle i obtaczamy w cukrze.
6. Oponki gotowe.
sernik na zimno z czerwoną porzeczką i borówką
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu