15 dag masła
2 łyżki cukru pudru
1 szt cukier waniliowy
3-4 szt żółtko
1/2 L mleka
1 szt cukier waniliowy
10 dag orzechy włoskie
3 łyżki mąki ziemniaczana
2 łyżki mąki
1 kostka masła
5 łyżki cukru
2 łyżki spirytus
Ciasto:
1. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym.
2. Mąkę, masło i proszek do pieczenia- posiekać nożem, dodać żółtka z cukrem i wyrobić ciasto.
3.Foremki na orzeszki posmarować tłuszczem.
4.Wyłożyć cienką warstwą ciasto.
5. Piec na złoty kolor.
Masa:
1.Mleko z cukrem i mąki zagotować budyń.
2.Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę, przestudzony budyń, spirytus i na koniec dodać orzechy.
3.Nadzieniem wypełniać połówki orzeszków i sklejać po dwa razem .
4.Posypać cukrem pudrem lub bez.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu